Što posjetiti u našem kraju
Ako ste zaljubljenik u prirodu i njezine čari, Gorski kotar nudi idealne mogućnosti odmora, uživanja u planinskim livadama i snježnim radostima. Pravo mjesto za Vas je Prezid, smješten uz samu granicu sa Slovenijom.

O Prezidu
Mjesto je izgrađeno po mjeri čovjeka. Sredina je kakvu priželjkuje suvremeni čovjek: čiste atmosfere, zelenih blagih obronaka idealnih za kretanje prirodnim krajobrazima.

Zašto doći u Prezid?
Pruža se prilika za upoznavanje povijesnog, prirodnog i društveno zanimljivog kraja i ljudi. Zelenilo pejzaža odmor je za oči, a nezagađena atmosfera blagodat za organizam.

Kada doći?
Najjednostavnije i najtočnije je reći u svako doba godine. Uvijek ćete naći nešto zanimljivo, zavisno od toga što Vas privlači. Svako godišnje doba ima svoje čari, a bogatstvo sadržaja i doživljaja opravdat će višekratni posjet.

Brojni su sadržaji prilagođeni interesima i potrebama različitih uzrasta i socijalnih kategorija, upravo kako bi boravak posjetitelja bio potpuniji.

Nezaboravan doživljaj pružite će Vam izleti na izvor Kupe i Čabranke. Na ovim rijekama možete uživati u ribolovu ili nekom drugom sportu na vodi. Posjet Nacionalnom parku Risnjak oduševit će svakoga. Izleti mogu biti organizirani uz pratnju vodiča.

U zimskom periodu atraktivan je Ski centar "Rudnik" udaljen svega 10 km od Prezida. On raspolaže svim sadržajima zimskih sportova te ugostiteljskim objektom "Brvnara", gdje možete mežu ostalim kušati i specijalitet od divljači.